Kutató fejlesztő

Ha nem csak egy munkahelyet keresel, és nem akarsz több látszatra elvégzett feladatot, ugyanakkor egy legújabb technológiákat és legjobb tervezési módszereket felhasználó szoftverfejlesztő csapat tagja lennél, akkor nálunk a helyed!
Főleg üzleti alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó cégünkben saját fejlesztésű platformokon, önálló K+F fejlesztéseken (alapkutatás és termékfejlesztés), nemzetközi vállalatok és kutatóintézetek megrendelésein dolgozunk.

A fejlesztés leírása
A JiDebugPlus projektünk célja egy olyan historikus debugger megalkotása, amely akár éles környezetben is képes az egyes programfutások követésére, rögzítésére, amelyeket a fejlesztő később a saját gépén előre-hátra lépdelve elemezhet, debuggolhat ugyan úgy, mint a hagyományos debuggerek esetén. Ehhez instrumentálni kell a java byte code-ot oly módon, hogy a futtatott kód felvegye a végrehajtás folyamatát, a változók adatait, ezeket továbbítsa egy központi gépre, majd legyen lehetőség a futtatott szálak, session-ök szétválasztására, majd a lokális gépen a futás adatainak a követésére.

A projekt megvalósításához több kutatási ill. fejlesztési feladatot kell megoldani ahhoz, hogy megfelelő performanciával működő, éles környezetben is használható terméket kapjunk:

A kutatási szakasz feladatai
Az első kutatási feladat a programfutások esetén változók, és értékeik, továbbá a hívási verem felvétele. A kutatás során ki kell dolgozni, hogy hogyan lehet az egyes bájtkód utasításokat optimálisan instrumentálni, vagyis az értéket kapott (def) és felhasznált (use) utasítások által kezelt változók értékeit eltárolni úgy, hogy az a hibakeresés során a forráskódhoz kapcsolható legyen. Ez minden adattípusra teljes mélységben megoldandó feladat, akármilyen mélységű objektumhierarchia esetén. A másik feladat, hogy úgy instrumentáljuk a bájtkódot, hogy a hívási verem elmentésre kerüljön. A piaci visszajelzések alapján az instrumentálás elfogadhatóan felére, harmadára lassíthatja a kódot.
A második kutatási feladat a felvétel készítés optimalizálása. Erre azért van szükség, hiszen egyszerre több felhasználó (fejlesztők, tesztelők) teszteli az alkalmazását párhuzamosan, tehát a végrehajtási sebesség meghatározó a Jidebug Plus alkalmazhatósága szempontjából. Az adattárolás hatékonysága és az eltárolt adatok optimalizált tárolási mérete kritikus a rendszer szempontjából. A JiDebug Plus szoftvernek akár másodpercenként több millió ilyen üzenetet kell feldolgoznia. Mind az írás, mind az olvasás esetén fontos, hogy gyorsan megtörténjen és az adatok tárolásához a lehető legoptimálisabb megoldást alkalmazzuk.
A harmadik kutatási feladat, hogy lehetővé tegye több felhasználó párhuzamosan futtatott kódjának hibakeresését (debuggolását). Bár az APM eszközökkel az egyes futások végigkövethetők, ezek az eszközök minimális információt szolgáltatnak a rendszerről. A kutatási feladat célja a párhuzamos futások hatékony szétválasztása. Fontos további feladat, hogy a futásokat multi-szerveres környezetben is fel tudjuk venni, hiszen enterprise környezetben nagyon gyakori a multi-szerveres kialakítás.

A fejlesztési szakasz feladatai
Az első fejlesztési feladat a grafikus felhasználói felület implementációja. A kialakítandó megoldásnak platform-függetlennek kell lennie, ugyanakkor a fejlesztői környezetekből is használható kell hogy legyen.
A második fejlesztési feladat a plug-in rendszer kidolgozása a leggyakrabban használt folyamatos integrációs eszköz, a Jenkins, valamint legnépszerűbb build eszköz a Maven esetére.
A harmadik fejlesztési feladatban ki kell terjesztenünk az instrumentálási megoldásainkat a Java 8,9-ben megjelenő új nyelvi elemekre is, hogy a hibakereséshez szükséges információkat kinyerhessük. A legfontosabb, és nem mellesleg a legnagyobb kihívást jelentő újdonságok a Lambda kifejezések és a FRAME kezelés.

  A kutató-fejlesztő munkakörrel járó feladatok:
 • Agilis csapatban történő munkavégzés a JiDebugPlus projektben
 • Kutatási, fejlesztési feladatok elvégzése: kód instrumentálás, változók tárolásának optimalizálása, szál szétválasztás, stb.
 • Új technológiák megismerése és önálló elsajátítása
 • Dokumentációk készítése
  Elvárások:
 • Felsőfokú szakirányú végzettség
 • Legalább 3 év Java fejlesztői tapasztalat
 • Java 8 alapos ismerete
 • Fogékonyság új technológiák megismerésére, elsajátítására
 • JEE, alkalmazásszerverek működésének ismerete: Wildfly, Weblogic, Websphere
 • Nagyfokú kreativitás, önállóság, kiemelkedő problémamegoldási képesség
  Előny:
 • A Java mellett más alacsonyabb szintű nyelv ismerete
 • noSQL adatbázisok, BigData alkalmazások használata
 • Új technológiákkal való foglalkozás például React, Go Programming Language, Functional Programming
 • AVS vagy Google cloud ismerete
 • Java 11
 • JEE
 • WildFly, Weblogic, Websphere, Glassfish
  Amit kínálunk:
 • A munka mellett a magánéleted sem szorul háttérbe: a törzsidőn alapuló rugalmas munkabeosztás, az alkalmankénti otthonról dolgozás lehetősége, a családodra is kiterjeszthető kedvezmények révén a munkán kívüli életed is jobb lehet velünk!
 • Hosszú távra tervezünk veled! Szeretnénk veled közösen megtervezni a karriered, a céljaid megvalósítását a megfelelő képzésekkel és projektekkel támogatjuk.
 • Közösségünket az egymás iránti tisztelet, valamint a segítőkész légkör jellemzi. Ez, a magas szakmai színvonal és a színes egyéniségek segítenek abban, hogy a mindennapok jó hangulatban teljenek, miközben a legtöbbet hozod ki magadból.
 • A befogadó és segítőkész légkör mellett a bizalom is fontos értékünk. Már az első napodtól támaszkodhatsz ránk bármiben, és mi is maximális bizalommal fordulunk feléd.
 • További juttatások és előnyök
  Munkavégzés helye:
 • Budapest, IX. kerület

Jelentkezés módja: Jelentkezni magyar nyelvű, fényképes önéletrajz beküldésével lehet az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, tárgyként “Kutató fejlesztő” pozíciót megjelölve.

Az álláshirdetésre való jelentkezéseddel és önéletrajzod továbbításával hozzájárulsz a megadott személyes adatok kezeléséhez. Részletes adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.

Vissza