IT megoldások szállítása

Kulcsrakész IT rendszerek fejlesztése, melyek célja a hatékonyság növelése. A megrendelőink igényeit szem előtt tartva, akár más vendorok bevonásával fejlesztünk ki egyedi rendszereket, készítünk alkalmazásokat.

Az adatkezelés hatékonyságjavítása a CERN-ben

Probléma

Földünk legnagyobb léptékű tudományos projektjében, a CERN-ben alkalmazott eszközök által generált adatmennyiség kezelése, feldolgozása meghaladta a rendelkezésre álló számítási kapacitásokat, a feldolgozás sebessége nem tudta követni a beáramló adatmennyiséget.

Megoldás

A genfi nagy hadronütköztető hatalmas adatmennyiségének feldolgozására elindították az EGEE projektet, melyet az ETICS és az ETICS2 projekt támogatott. A 4D Soft Kft kifejlesztette a projekten belül a webes Build Portál tesztelési alrendszerét, elkészítette a tesztelési módszertanokat és kidolgozta a nyílt forráskódú teszteszközök pluginként való integrálását.

Eredmény

A projekt során lefejlesztésre került a CERN nagy számításigényű fizikai alkalmazásai számára a build és teszt szoftver, mely képes volt támogatni az adatok gyorsabb és megbízhatóbb eredményt adó feldolgozását. Az LHC adatáramlását követni képes háttér került kialakításra, a projekt számítási kapacitása pedig utolérte a kísérleti kapacitást, így a továbbiakban nem ölel fel éveket az egyes projekt eredményeinek publikálása.

Vissza